-----Офіційний сайт ВДНЗУ УМСА - www.umsa.edu.ua-------------------------------------------------------------------------------------------

Профком


.........................................

Професійна спілка працівників охорони здоров'я України - всеукраїнська добровільна неприбуткова громадська організація, яка об'єднує на добровільній основі за родом професійної діяльності, навчання працівників медичних, фармацевтичних, санаторно-курортних установ, організацій, підприємств, пов’язаних з охороною здоров’я, незалежно від форм власності, осіб, які займаються індивідуальною трудовою діяльністю, а також студентів вищих та учнів середніх навчальних медичних закладів для консолідації зусиль щодо захисту соціальних та економічних прав та інтересів членів профспілки.


Діяльність профспілок
- профспілка діє на засадах солідарності та демократичних принципів відповідно до Конституції України, Закону України ”Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”;
- профспілка незалежна від органів державної влади, місцевого самоврядування, роботодавців, адміністрації , політичних та інших громадських організацій;
Найвищим органом нашої галузевої профспілки є центральний комітет,який у своїй діяльності співпрацює з органами державної влади, будучи цілковито незалежними від них у своїй діяльності.
В нашій академії існує дві окремих незалежних профспілкових організації: профспілка працівників та профспілка студентів, які у своїй діяльності підпорядковуються лише обласному комітету профспілок, і є цілком незалежними від адміністрації навчального закладу. Співпраця з ректоратом та деканатами направлена на покращення життя на навчання студентів у стінах нашої альма-матер.


Історія профспілки
Профспілковий рух в Україні розпочався понад 90 років тому. І вже тоді в ньому активну участь брали представники медицини, тобто передовий прошарок інтелігенції. Саме їм ми сьогодні завдячуємо виникненню своєї галузевої профспілки, яка за чисельністю посідає третє місце серед членських організацій Федерації профспілок України (після профспілки працівників агропромислового комплексу та освітянської галузі). В її рядах сьогодні понад 1 мільйон 200 тисяч спілчан, серед них більше 120 тис. саме студентської молоді, а це близько 10% від загальної чисельності.
У складі галузевої профспілки понад 8,5 тис первинних профспілкових організацій, з них 124 – профком медичних навчальних закладів.


Основні завдання профспілки:
- Метою діяльності Профспілки є представництво та захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки в органах державної влади, місцевого самоврядування, судових органах, у взаємовідносинах з роботодавцями щодо забезпечення здійснення права кожного члена Профспілки на працю, підвищення життєвого рівня на основі справедливої оплати праці, забезпечення інших прав та інтересів.
- Надання безкоштовної правової допомоги членам профспілки.
- Надання грошової допомоги членам профспілки,які потрапили в скрутне матеріальне становище.
- Взаємодія з адміністрацією академії з питань організації навчального процесу, допомога у контролі успішності та відвідування студентами занять.
- Координація роботи студентських рад гуртожитків та контроль за дотриманням санітарного-гігієнічного стану у гуртожитках.
- Організація та проведення академічні конкурсів,тематичних вечорів та вечорів відпочинку.
- Планування та проведення екскурсійних поїздок по містам та історичним місцям України.


Наші заходи:
За сприяння студентського профкому, протягом останніх років, студенти академії брали участь у спартакіадах вищих медичних навчальних закладів у м.Яремча, м.Донецьку та м.Алушті, де неодноразово займали призові місця.
За 2006-2010 рік в таборі «Диканська дубрава» оздоровлено 422 студента. За зверненнями студентів з різних причин студентським профкомом надано грошову допомогу на суму – 40 750 грн.
За сприяння студентського профкому були проведені такі заходи, як «Андріївські вечорниці», «З Масляною будьте здорові!», які мали на меті ознайомити студентів з культурною та фольклорною спадщиною нашого народу. Також студентським профкомом було проведено ряд заходів спільно з бібліотекою у читальному залі академії: "Вслухаючись в Шевченкові рядки…”, "Не все згорає в полум’ї років” та день бібліотеки.
Ще одним напрямком нашої роботи є організація екскурсійних поїздок по містах та визначних місцях нашої країни.
З листопада 1994 року профспілка працівників охорони здоров’я є членською організацією міжнародної профспілкової організації - Інтернаціонал громадського обслуговування (PSI), заснованого в 1907 році і який на сьогодні об’єднує трудящих із 130 країн світу.
Це солідний представник профспілок на міжнародному рівні, який загальновизнаний та прийнятий міжнародною організацією праці, організацією об’єднаних націй, європейським економічним співтовариством. Співпрацює з всесвітньою організацією охорони здоров’я.
Це стало своєрідним мостом між Україною та країнами світу – з економічних питань, профспілкових та культурних зв’язків, медичного обслуговування.
Як вступити до профспілки?


Членом профспілки може стати будь-який студент академії незалежно від форми навчання .
Кожен член профспілки отримує профспілковий квиток, який засвідчує членство в профспілці і який необхідно мати при собі при будь-якому зверненні до профспілкового комітету.


Розмір профспілкових внесків складає:
- для студентів бюджетної форми навчання, які отримують стипендію - 0,5 % від розміру стипендії.
- для студентів контрактної форми навчання - 33,6 грн. за навчальний рік (внески сплачуються готівкою 1 раз протягом навчального року).
- при вступі до профспілки студенти сплачують разовий вступний внесок в розмірі 7,65 грн.

У нашій студентській профспілковій організації є багато добрих задумок, ми намагаємося запровадити їх в життя, але свіжі думки - пріоритет молодих. Ласкаво просимо в нашу команду !


Наша адреса:
вул. Шевченка 23,к.207
(лабораторний корпус, кафедра мед. біології ).
e-mail:studprofkom_umsa@mail.ru




...


Архів новин профкому

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Бібліотека ВДНЗУ "УМСА"